Қант неліктен зиян?
Қанттың адам денсаулығына зиянды тұстары өте көп. Организмге зиянын тигізбеу үшін қантты мөлшерде пайдалану керек? Тағамтану институты мамандарының айтуынша, барлық тағамдардың құрамындағы қанттарды қоса есептегенде қантты мөлшеріне күніне 50-70 грамнан аспауы тиіс. Егде адамдарда бұл мөлшер 30-50 грамға дейін төмендетілуі тиіс. Ал, семіздікке бейім адамдар қантты, тіпті, пайдаланбаған жөн. Қанттың зияны: иммунитетіңізді әлсіретеді; бактериялық жұқпаларға қарсы күресуді төмендетеді; бүйрек ауруларына шалдықтырады; ағзаңызға хром элементі жетіспейтін болады; сүт безі, қуықалды безі қатерлі ісігіне әкеліп соқтырады; глюкоза мен инсулин мөлшерін көбейтеді; кальций мен магийді бойыңызға сіңіруді бұзады; көздің көруін төмендетеді; қан құрамында гемоглобиніңізді көбейтеді; ойық жаралы коллит ауруын шақырады.
Қант диабетінің алдын алып, өз өміріңізге жауапкершілікпен қараңыз!
А.Бектаева,
«Қызылорда облыстық
салауатты өмір салтын
қалыптыстыру орталығы» ЖШС-ның
Жалағаш ауданы бойынша маманы.