Бет-әлпетті жақсартатын өнімді білесіз бе?
Диетолог Джесика Сепель бет-әлпеті мен теріні жақсартатын өнімдерді атады. Оның айтуынша бұл өнімдердің құрамында Q10 антиоксиданты бар, деп хабарлайды Stan.kz.
Маман майлы балық, бауыр және тұтас дақылдан пісірілген өнімдер терінің жақсаруына көмектесетінін айтады. Себебі олардың құрамында энергия бөлуде маңызды рөлді атқаратын Q10 антиоксидант коэнзимі бар. Ол эпидермистің сыртқы қабатында жиналып, қышқылдардан қорғайды. Бұдан бөлек мұндай өнімдерде Омега-3 қышқылы да көп мөлшерде кездеседі. Ол ағзада қабынуды азайтуға көмектеседі.
Сонымен қатар Сепель цитрус өнімдері, киви және қызанақ, бұршаққынды бұрышты тұтынудың да маңызын айтып өтті. Диетолог олардың құрамында кездесетін С дәрумені коллаген бөліп, терінің қартаюын баяулатады дейді.
Асқабақ, картоп, сәбіз және манго, папайя теріні ультракүлгін сәуледен қорғайтын бета-каротинге өте бай.
Диетолог тамақтану рационына Е дәруменіне бай күнбағыс дәндерін, миндаль мен шпинатты қосуға кеңес берді. Е дәрумені теріні ультракүлгін сәуледен қорғап қана қоймай, жасушаның бұзылуын алдын алады және терінің қартаюын баяулатады.
Маман майлы балық, бауыр және тұтас дақылдан пісірілген өнімдер терінің жақсаруына көмектесетінін айтады. Себебі олардың құрамында энергия бөлуде маңызды рөлді атқаратын Q10 антиоксидант коэнзимі бар. Ол эпидермистің сыртқы қабатында жиналып, қышқылдардан қорғайды. Бұдан бөлек мұндай өнімдерде Омега-3 қышқылы да көп мөлшерде кездеседі. Ол ағзада қабынуды азайтуға көмектеседі.
Сонымен қатар Сепель цитрус өнімдері, киви және қызанақ, бұршаққынды бұрышты тұтынудың да маңызын айтып өтті. Диетолог олардың құрамында кездесетін С дәрумені коллаген бөліп, терінің қартаюын баяулатады дейді.
Асқабақ, картоп, сәбіз және манго, папайя теріні ультракүлгін сәуледен қорғайтын бета-каротинге өте бай.
Диетолог тамақтану рационына Е дәруменіне бай күнбағыс дәндерін, миндаль мен шпинатты қосуға кеңес берді. Е дәрумені теріні ультракүлгін сәуледен қорғап қана қоймай, жасушаның бұзылуын алдын алады және терінің қартаюын баяулатады.