» » Қара шоколад қартаю процесін бәсеңдетеді – ғалымдар

Қара шоколад қартаю процесін бәсеңдетеді – ғалымдар

Гарвард мамандары зерттеу жүргізіп, оған сәйкес айына үш шоколад жеген адамның мезгілсіз өлім қаупін азайтатынын анықтады, деп хабарлайды Zakon.kz.

Ren.tv мәліметінше, бұл тәттінің құрамында какао бұршақтарының жоғары концентрациясы бар.

Зерттеу нәтижесі көрсеткендей, шоколад жейтін адамдар оны жегісі келмейтіндерге қарағанда бір жылға ұзақ өмір сүреді.

Сондай-ақ, қара шоколад онкология мен жүрек-тамыр ауруларының дамуына жол бермейді. Ғалымдардың пікірінше, бұл есте сақтау қабілеті мен мидың да жұмысын жақсартады.

Жаңалық сипатындағы материалдарды дәрігер тағайындайтын рецептімен теңестіріп қарастыруға болмайды. Қандай да бір шешім қабылдамастан бұрын маман көмегіне жүгінуге кеңес береміз.
04 қаңтар 2022 ж. 120 0

№42 (9825)

28 мамыр 2022 ж.

№41 (9824)

24 мамыр 2022 ж.

№40 (9821)

21 мамыр 2022 ж.

Сұхбат

Өнер ордасының бәсі биік
24 тамыз 2021 ж. 2 720

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қазан 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031