» » Қара шоколад қартаю процесін бәсеңдетеді – ғалымдар

Қара шоколад қартаю процесін бәсеңдетеді – ғалымдар

Гарвард мамандары зерттеу жүргізіп, оған сәйкес айына үш шоколад жеген адамның мезгілсіз өлім қаупін азайтатынын анықтады, деп хабарлайды Zakon.kz.

Ren.tv мәліметінше, бұл тәттінің құрамында какао бұршақтарының жоғары концентрациясы бар.

Зерттеу нәтижесі көрсеткендей, шоколад жейтін адамдар оны жегісі келмейтіндерге қарағанда бір жылға ұзақ өмір сүреді.

Сондай-ақ, қара шоколад онкология мен жүрек-тамыр ауруларының дамуына жол бермейді. Ғалымдардың пікірінше, бұл есте сақтау қабілеті мен мидың да жұмысын жақсартады.

Жаңалық сипатындағы материалдарды дәрігер тағайындайтын рецептімен теңестіріп қарастыруға болмайды. Қандай да бір шешім қабылдамастан бұрын маман көмегіне жүгінуге кеңес береміз.
04 қаңтар 2022 ж. 124 0

№42 (9825)

28 мамыр 2022 ж.

№41 (9824)

24 мамыр 2022 ж.

№40 (9821)

21 мамыр 2022 ж.

Сұхбат

Өнер ордасының бәсі биік
24 тамыз 2021 ж. 2 767

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қараша 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930