ҚЫЗЫЛША ШЫРЫНЫН КҮНДЕ ІШУДІҢ ПАЙДАСЫ
Қызылшаны күнделікті тұтынудың денсаулыққа пайдасы зор.
Қан қысымын қалыпқа келтіреді
Қызылшадағы табиғи нитраттар қан тамырларын кеңейтіп, артериялық қысымды төмендетеді.
Төзімділікті арттырады
Ұлыбританиялық ғалымдар қызылша шырынының адам төзімділігін арттырып, спорт жаттығуларын ұзартуға мүмкіндік береді.
Темір тапшылығы мен анемияны емдейді
Қызылшаның құрамында темір бар. Ол етеккір кезінде жақсы көмектеседі.
Теріні жақсартады
Қызылша қанды тазалайды. Ол С дәруменіне бай. Теріні тазартып, жұмсартады.
Ас қорыту жақсарады
Қызылша ас қорытуға көмектеседі, зат алмасуды жақсартады. Ішті жүргізеді.
Токсиндерді шығарады
Қызылшада пектин көп. Олар адам ағзасын радиация мен ауыр металдардан қорғайды. Холестериндерді шығарады.
http://reactor.inform.kz