Адамның өмір жасын ұлғайтатын шай түрлері анықталды
Ғалымдар ройбуш, түймедақ және жасыл шай ең пайдалы шай түрлері деген қорытындыға келді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
TVzvezda басылымы мәліметтері бойынша, мұндай сусындарды тағам рационына енгізу адам ағзасына жақсы әсер етеді, соның ішінде өмір сүру ұзақтығын арттырады және жүрек-тамыр ауруларының қаупін азайтады.Ройбуш антиоксиданттарға бай. Бұл адам денсаулығына пайдалы әсер етеді, жүректің қалыпты жұмыс істеуіне сеп болады, онкологияның, қант диабетін алдын алады, қабынумен күреседі, сүйектерді нығайтады және қартаю процесін баяулатады.
Сусын денені бос радикалдардың зақымдануынан қорғайтын ерекше полифенолдардың, соның ішінде аспалатиннің көзі болып табылады.
Антиоксидантты және бактерияға қарсы қасиеттері бар түймедақ шайы адамды тыныштандырады, босаңсытады, бұл өмір сүру ұзақтығын арттыруға әсер етеді.
Техас университетінде 1677 жастан асқан 60 ерлер мен әйелдердің қатысуымен жүргізілген зерттеу нәтижелері бойынша, сусын ішу оны ішпегендермен салыстырғанда өлім қаупінің үштен біріне дейін төмендеуіне әкелді.Күнделікті тұтынуға көк шайды қосу жүрек-тамыр жүйесін қалыпқа келтіреді, бұл сайып келгенде өмір сүру ұзақтығының артуына әкеледі. Атап айтқанда, көк шай холестериннің жалпы деңгейін азайтуға, қан қысымының төмендеуіне әкеледі. Сондай-ай бұл сусын ағзаның иммундық жүйесін қалыпқа келтіріп тұрады, оның ауруларға қарсы тұру қабілетін арттырады.
TVzvezda басылымы мәліметтері бойынша, мұндай сусындарды тағам рационына енгізу адам ағзасына жақсы әсер етеді, соның ішінде өмір сүру ұзақтығын арттырады және жүрек-тамыр ауруларының қаупін азайтады.Ройбуш антиоксиданттарға бай. Бұл адам денсаулығына пайдалы әсер етеді, жүректің қалыпты жұмыс істеуіне сеп болады, онкологияның, қант диабетін алдын алады, қабынумен күреседі, сүйектерді нығайтады және қартаю процесін баяулатады.
Сусын денені бос радикалдардың зақымдануынан қорғайтын ерекше полифенолдардың, соның ішінде аспалатиннің көзі болып табылады.
Антиоксидантты және бактерияға қарсы қасиеттері бар түймедақ шайы адамды тыныштандырады, босаңсытады, бұл өмір сүру ұзақтығын арттыруға әсер етеді.
Техас университетінде 1677 жастан асқан 60 ерлер мен әйелдердің қатысуымен жүргізілген зерттеу нәтижелері бойынша, сусын ішу оны ішпегендермен салыстырғанда өлім қаупінің үштен біріне дейін төмендеуіне әкелді.Күнделікті тұтынуға көк шайды қосу жүрек-тамыр жүйесін қалыпқа келтіреді, бұл сайып келгенде өмір сүру ұзақтығының артуына әкеледі. Атап айтқанда, көк шай холестериннің жалпы деңгейін азайтуға, қан қысымының төмендеуіне әкеледі. Сондай-ай бұл сусын ағзаның иммундық жүйесін қалыпқа келтіріп тұрады, оның ауруларға қарсы тұру қабілетін арттырады.